De compromis is getekend. Wat gebeurt er nu?

De compromis is getekend. Wat gebeurt er nu?

Spannend! Binnen een aantal maanden is de ene gesetteld in zijn/haar nieuwe woning en nemen de anderen afscheid van een huis vol mooie herinneringen. Stilaan wordt het plannen van de verhuis werkelijkheid. Helpers worden opgetrommeld en verhuisdozen verzameld. In deze rush zijn er soms dingen die op de achtergrond komen. In deze blogpost ontdek je wat er allemaal moet gebeuren na het tekenen van de compromis.

Als verkoper is het belangrijk dat je alle nodige en originele verkoopdocumenten gaat verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het EPC, het postinterventiedossier, keuringsattesten, vergunningen en plannen, het bodemattest, … En niet te vergeten, de sleutels! Deze zaken worden bij het verlijden van de notariële akte overhandigd aan de koper(s). No panic, bij Smolders Vastgoed ontvang je tijdig een mail van jouw dossierverantwoordelijke om alle zaken te verzamelen.

Verder is het ook van essentieel belang dat jouw adresgegevens correct zijn. Niets is vervelender dan post die verloren gaat of abonnementen die blijven doorlopen. Vergeet dus niet om bpost te verwittigen (klik hier voor meer info). Wie moet je dan nog op de hoogte brengen van je adreswijziging? En wanneer doe je dit het best?

Ongeveer één maand voordat je verhuist, moet je je werkgever inlichten over deze wijziging. Belangrijk want bijvoorbeeld in geval van ziekte kan de werkgever een controlearts verzoeken om ter plaatse bij jouw thuis te controleren of je wel degelijk ziek bent. Bijgevolg dient de werkgever dus te beschikken over de meest recente gegevens.

Leveranciers van de nutsvoorzieningen moeten eveneens verwittigd worden van de adreswijziging. Op die manier is het mogelijk om jouw abonnementen correct over te zetten naar het nieuwe adres. Vergeet hierbij niet de meterstanden duidelijk te noteren om discussies te vermijden. Weet dat je je kan laten begeleiden door Smolders Vastgoed en we je graag helpen met deze to-do.

Sla bovendien je verzekeringsmaatschappij niet over. Jullie brandverzekering moet worden stopgezet op je oude adres en ingaan op het nieuwe.

Je telecomprovider breng je best één week voor de verhuis op de hoogte. Deze abonnementen moeten ook beëindigd of overgezet worden. Vergeet ook je abonnement van je favoriete boekje of dagelijkse krant niet te veranderen. Op die manier geniet enkel jij van al je leesmateriaal.

Vooraleer je volledig kan genieten in je nieuwe huis moet je nog aan een kleine to-do denken. Binnen de 8 dagen na de verhuis dien je langs te gaan bij de gemeente om ook daar je adres te wijzigen. Vervolgens komt een wijkagent langs om te kijken of je er effectief woont. Overheidsdiensten worden dankzij deze verandering automatisch ingelicht.

And last but not least: trek je stoute schoenen aan en maak kennis met je nieuwe buren!

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe stek? Neem gerust met ons contact op en wij helpen je graag bij jouw zoektocht!


Gratis schatting