Het verhaal van Emma en Mathias: voor en na

Het verhaal van Emma en Mathias: voor en na

In het voorjaar van 2021 werden Emma (21) en Mathias (22) trotse eigenaars van hun eerste woning. Voordat zij de stap hebben gezet naar de aankoop van een woning, woonden ze reeds samen in een huurwoning. Na een tijd gehuurd te hebben, vonden ze het tijd voor de volgende stap.

Wat heeft jullie overtuigd om op relatief jonge leeftijd al een woning aan te kopen?

Wij vinden dat de huurprijzen tegenwoordig even hoog, of soms zelfs hoger, zijn dan het bedrag dat je maandelijks moet aflossen voor een lening. Als het financieel haalbaar is, waarom dan de kans laten liggen om te kopen? Hoe sneller je iets kan aankopen, hoe sneller het dan ook afbetaald is. Wij raden de aankoop van een woning op jonge leeftijd dan ook aan zolang het financieel mogelijk is uiteraard.

Ervaarden jullie liefde op het eerste gezicht met de woning?

Absoluut! Toen we de woning online zagen, waren we direct verkocht. Aan de foto’s zagen we onmiddellijk dat dit echt de woning was waar we naar opzoek waren. Het is een iets oudere woning waar nog wat werk aan was, maar dat was ook ons plan.


Jullie hebben de woning hier en daar grondig gerenoveerd. Hoe begin je aan die renovatiewerken?

Tijdens het eerste bezoek hebben we gezien welke werken er noodzakelijk waren. Daarnaast hebben we ook gekeken naar wat we zelf wilden verbouwen. We zijn achteraf nog een tweede keer naar de woning gaan kijken om alles op te meten voor o.a. nieuwe deuren, keuken, behang, verf, de trap, … zodat we perfect voorbereid waren.


Hoe hebben jullie de werken ervaren? Waren die moeilijker dan verwacht?

De werken vielen al bij al goed mee. We wisten waar we aan begonnen. Bovendien hadden we het geluk dat we konden rekenen op veel mensen. En zoals ze zeggen: vele handen maken licht werk!

Welke sfeer wilden jullie creëren in jullie huis?

We wilden vooral een huiselijke sfeer die zorgt voor gezelligheid gecombineerd met een kleine moderne touch.


Heb je tips voor jonge starters die ook denken over de aankoop van een eerste woning?

Zeker niet twijfelen en gewoon doen! Je kan van een woning die niet helemaal jullie ding is iets heel moois maken waar je volledig achterstaat. Het is echt de moeite waard.

And last but not least, wonen jullie er graag? Zijn jullie tevreden over het resultaat?

We wonen hier heel graag. Alles is verlopen zoals we wilden en al zeggen we het zelf; het resultaat mag er zijn. Samengevat zijn we heel tevreden over wat we hier samen hebben gerealiseerd.


Ben jij ook op zoek naar jouw droomwoning of wil je graag een pand bezoeken? Of heb je nood aan persoonlijk advies? Neem gerust contact op met ons en wij helpen je graag verder!


Gratis schatting