Investeren in vastgoed? Dirk zette de stap in Knesselare

Investeren in vastgoed? Dirk zette de stap in Knesselare

Begin augustus 2021 werd Dirk eigenaar van de woning in de Zandekensstraat te Knesselare. Hij kocht deze woning aan als investering om deze later te kunnen verhuren. Om meer inzicht te krijgen in zijn manier van denken, gingen we bij Dirk langs om hem enkele vragen te stellen.


Wat trok jou over de streep bij de aankoop? Wat waren voor jou de pluspunten aan de woning?

De beslissing om deze woning aan te kopen, nam ik vooral vanuit mijn buikgevoel. Van zodra ik de woning binnenliep, wist ik dat het goed zat. Zoals bij vele woningen vandaag, zijn er veel kandidaten voor eenzelfde woning. De beslissing moest dus eigenlijk vrij snel genomen worden. Dankzij het goede gevoel bij het huis besloot ik meteen een bod uit te brengen.

Voor mij waren er tal van pluspunten aan dit pand. Het leefgedeelte is volledig op de gelijkvloerse verdieping gelegen, waardoor deze verschillende doelgroepen kan aanspreken. Het heeft een hele goeie verbinding in allerlei richtingen, maar dat neemt niet weg dat het rustig gelegen is. Verder is er veel lichtinval, wat je meestal niet te zien krijgt in woningen uit dit bouwjaar.


Hoe bepaal je of een woning een goede investering is?

Voor mij is het vooral belangrijk dat de woning een centrale ligging heeft. De locatie is voor veel mensen een belangrijk gegeven en kan de doorslag geven in de keuze die ze maken.


Waarom is investeren in vastgoed volgens jou een goed idee? Zou je dit anderen aanraden?

Op heden zijn er heel wat manieren om geld nuttig te investeren. Toch sprak mij het investeren in vastgoed het meest aan. Veel manieren van investeren zijn niet tastbaar, wat je bij vastgoed wel hebt. Doorheen de jaren is de waarde van vastgoed stabiel gebleven of in bepaalde gevallen zelfs gestegen. Gelijk met welk doel je vastgoed aankoopt, het zal altijd een goeie investering zijn. Naar later toe kan het een basis vormen voor eventuele erfgenamen, een extra inkomen bij verhuur of het kan een meerwaarde opbrengen bij wederverkoop. Wanneer je je geld investeert op de beurs, moet je op ieder moment van de dag wakker zijn. De waardes zijn sterk afhankelijk van de gebeurtenissen die zich voordoen.

Hoe zorg je er voor dat het project rendabel blijft?

Het is een kwestie van wikken en wegen. Het is niet zo dat je een hoger rendement krijgt door grote werken uit te voeren aan het pand. Soms kan een likje verf voldoende zijn om een frisse wind te laten waaien doorheen de woning.


Was er een bepaald budget voorzien voor de veranderingswerken? Of heb je te maken gekregen met onvoorziene omstandigheden?

Op voorhand had ik uitgestippeld wat ik wel en niet wilde renoveren. Voor mij was het van belang om een topproduct af te kunnen leveren. Deze doelstelling is naar mijn gevoel dan ook behaald.

Ben jij ook op zoek naar een investeringspand? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag! 

Gratis schatting