Onze hotspots in Oostkamp

Onze hotspots in Oostkamp

Natuurlijk hebben we niet voor niets ons tweede kantoor in Oostkamp gevestigd. Oostkamp is een bruisende stad en daarmee maakten we de voorbije maanden uitgebreid kennis. We nemen je mee op tocht langs leuke winkeltjes, toffe restaurants en leuke plaatsjes in de buitenlucht, want hé summer is in town 😉!

Shop till you drop

Tijdens een korte pauze vinden wij (vooral de dames dan 😉) het leuk om de lokale handelaar te steunen door een nieuwe outfit met bijhorende accessoires te shoppen. Ideaal hiervoor zijn Elle Nord, Saint Colette, Comme ça, Tonic, allemaal terug te vinden in het centrum van Oostkamp.

Een echte ontdekking is The Soul Store in de Kapellestraat, the place to be voor natuurlijke verzorgingsproducten. Zaakvoerster Ellen staat je met raad en daad bij om het juiste product voor je uit te kiezen. En je kan er ook fijne deco spulletjes scoren. Voor hippe decoratie en leuke gadgets kan je ook steeds terecht bij Indesi.

Wil je graag iemand verwennen met een mooi boeket bloemen of wil je gewoon om een bloemetje voor jezelf? Dit kan zeker en vast bij bloembinderij Van Herck. Bij hen kan je zowel terecht in de winkel als voor thuislevering van je boeket. Liever wat specialere planten voor in de tuin? Hiervoor raden wij zeker plantencentrum Het Wilgenbroek aan.

Moe van al dat shoppen? 

Tussen al het shoppen door genieten we als Bourgondiërs graag van een lekker hapje met een drankje. Zo maakten we in de afgelopen weken kennis met enkele leuke horecazaken.

Om het jaar 2022 goed af te sluiten gingen we deze winter langs in het Winterhuisje, de pop-up van ’t Bloemenhuisje. De hapjes en het lekkere eten in combinatie met een gezellige en vlotte sfeer maken van het winterhuisje en ’t Bloemenhuisje echte aanraders.

Wie van een uitgebreidere lunch en verfijnde keuken houdt, kan terecht bij Sachs of Laurel en Hardy. Hier geniet je van de verfijnde Belgische keuken met echte klassiekers op de kaart.

Voor een snelle, maar lekkere lunch gaan wij wel vaker langs bij Yumm. Geniet van je gezonde maaltijd in een trendy interieur of neem het gewoon mee naar je eigen lunchplekje.

Ook bij Maison M. gingen wij al enkele keren langs voor een lunch. Een kleinere horecazaak, wat het des te gezelliger maakt.

Heb je thuis bezoek en na een lange werkdag geen tijd meer om zelf in de keuken te duiken om een menu op tafel te toveren? Cuisine 118 is de perfecte plaats om je eten af te halen. Van begin tot einde geniet je van verfijnde smaken. Van echte klassiekers tot iets nieuw verrassend. Hou je liever van een stukje kaas met een glaasje wijn? Bij De Kaasfee kan je terecht voor een uiterst verzorgde kaasplank.

Afsluiten met een heerlijk maar gezond dessertje? Bij familiebedrijf Degubel koop je een vers bakje aardbeien.

We hebben nog niet de tijd gehad om alles uit te proberen. Het eerstvolgende dat op ons lijstje staat te blinken is Pur Sang. Ook op de markt op donderdag kan je ons binnenkort tegenkomen.

Wat heeft de zomer voor ons in petto? 

Oostkamp is niet enkel ideaal voor een diner, lunch of shopnamiddag, je kan er ook heerlijk ontspannen met een lange wandeling langs het kanaal Gent-Brugge in combinatie met een bezoek aan het kasteelpark Gruuthuse.

Ook ParkPop2023 staat in onze agenda genoteerd. Dit is een gratis festival voor zowel jong als oud. Van 18-20 augustus in het beukenpark geniet je van heel wat optredens van grote dj’s en bandjes. Ambiance verzekerd.

Wat zeker is, is dat wij de komende weken verder op ontdekking gaan in Oostkamp om nog meer toppers te leren kennen, maar wij zijn nu al fan van het bruisende Oostkamp.


Interessante links:

https://www.ellenord.be/

https://www.saintcolette.be/

https://commeca.be/

https://www.boutiquetonic.com/

https://www.thesoulstore.be/

https://www.indesi.be/

https://www.bloembinderijvanherck.be/

https://www.hetwilgenbroek.be/nl/home/34

https://tbloemenhuisje.be/

https://restaurantsachs.be/

http://www.laurel-hardy.be/

https://www.yumm-oostkamp.be/

https://www.maisonmoostkamp.be/

https://cuisine118.be/

http://www.dekaasfee.be/

https://restaurant-pursang.be

Gratis schatting