Van theorie naar praktijk: de eerste stageweken van Aube

Van theorie naar praktijk: de eerste stageweken van Aube

Hallo, mijn naam is Aube De Jaeger, ik ben laatstejaarsstudente Vastgoed aan HoGent. De voorbije jaren werd ik volledig theoretisch klaargestoomd om dit nu om te zetten in praktijk tijdens deze stage. Bij de zoektocht naar een stageplaats sprak de ‘workflow’ van Smolders Vastgoed mij op slag aan om hier meer ervaring op te doen. Ondertussen zijn de eerste weken voorbijgevlogen en heb ik al veel geleerd en ontdekt.

Op mijn eerste dag werd ik direct hartelijk onthaald. Ik maakte kennis met het team en ik kreeg een uitgebreide rondleiding. Ik werd onmiddellijk ondergedompeld in de goede werksfeer. Vanaf dan hebben de collega’s hun uiterste best gedaan om mij al zoveel mogelijk te laten zien van de vastgoedwereld. Als ik vragen had of moeilijkheden ondervond, kon ik altijd bij hen terecht.

Ik verwachtte mij aan een zeer gevarieerde job en mijn verwachtingen zijn op dit vlak zeker en vast ingelost. Mijn takenpakket wordt steeds veelzijdiger en ik mag ook steeds meer zelf aan de slag. Zo kreeg ik de kans om al enkele rondleidingen te geven, borden op te hangen, foto’s te nemen en nog zo veel meer! Deze hands-on ervaring heeft mijn blik op de vastgoedsector zeker verruimd.

Het viel mij meteen op dat transparante communicatie centraal staat bij Smolders Vastgoed. De klant staat op nummer 1 en het team doet er alles aan om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Tegelijkertijd zitten ze ook niet stil en willen ze zichzelf hierin nog steeds verder ontwikkelen. Zelf vind ik dit ook zeer belangrijk en ben ik blij dat ik hier deel van mag uitmaken.

Zoals je dus wel al kan raden, waren mijn eerste stageweken bij Smolders Vastgoed zeker geslaagd. Ik ben niet alleen ondergedompeld in de complexe en boeiende wereld van de vastgoedsector, maar ik heb ook de kans gekregen om te groeien als beginnende professional. Ik kijk uit naar de rest van mijn stageperiode en ben dankbaar voor de interessante ervaringen die ik tot nu toe al heb opgedaan.


Misschien tot binnenkort bij ons op kantoor!

Aube

Gratis schatting