De eerste week van mijn schoolstage voor HoGent. Volg je mee?

De eerste week van mijn schoolstage voor HoGent. Volg je mee?

Nice to meet you! Mijn naam is Arman, laatstejaarsstudent Vastgoedmakelaardij aan Hogeschool Gent. Sinds kort loop ik schoolstage bij Smolders Vastgoed en ik neem jullie graag mee door mijn eerste leerrijke week. Voor we starten, vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe ik bij Smolders Vastgoed terecht kwam. Ten eerste is er hier op kantoor een top sfeer en werk ik samen met gemotiveerde en leuke collega’s. Dat voel je meteen als je het kantoor binnenstapt! Als trotse ‘Maldegemnaar’ wou ik dan ook mijn hometown vertegenwoordigen op de vastgoedmarkt. We kunnen er dus van uitgaan dat ik met mijn gat in de boter ben gevallen J.

Smolders Vastgoed gebruikt verschillende softwareprogramma’s voor een optimale samenwerking met klanten en om een gebruiksvriendelijk overzicht te verkrijgen van de eigendommen in portefeuille. Het is dan ook een must dat ik hier zonder problemen mee leer werken.

Op dag twee werd al duidelijk dat de job als vastgoedmakelaar zeer gevarieerd is. Wegens de covid-maatregelen werk ik soms van thuis uit. Na wat bureauwerk ’s morgens, mocht ik in de namiddag mee met Laure op pad om foto’s te nemen voor de website. Altijd leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen!

Tijdens de ochtend van dag drie kreeg ik de kans om samen met Lies & Stijn een flyer-tour in Maldegem te volgen, perfect om wakker te worden en plezier gegarandeerd! Samen met de drie verschillende plaatsbezoeken in de namiddag was de dag in Maldegem compleet.

Tot slot eindigde mijn eerste week bij Smolders Vastgoed op zaterdagochtend met het bijwonen van een verkoopgesprek. De transparantie, het professionalisme & de nodige dosis humor stonden centraal in dit gesprek. Een super leerrijke ervaring!

Mijn doel tijdens deze schoolstage is om een de kneepjes van het vak te leren en een ruim beeld te krijgen van alle vaardigheden die een goede vastgoedmakelaar bezit. De vele uitdagingen en collega’s binnen dit avontuur zorgen voor een leerrijke omgeving.

Ik ben alvast overtuigd dat de komende weken minstens even leerrijk zullen zijn als de eerste en kijk er enorm naar uit!


Tot snel!

Arman

Gratis schatting