Een terugblik op de eerste stageweken van Yasmine

Een terugblik op de eerste stageweken van Yasmine

Hallo! Ik ben Yasmine Lonneville, laatstejaarsstudente in de richting vastgoedmakelaardij aan HoGent. Om de theoretische vakken en informatie te kunnen omzetten in de praktijk, wordt in het laatste jaar van de opleiding een stage georganiseerd. Om deze richting succesvol te kunnen afsluiten, volg ik in het laatste semester mijn stage bij Smolders Vastgoed.

Ik kwam bij Smolders Vastgoed terecht op aanraden van vrienden. Na een eerste gesprek begreep ik meteen waarom ze me naar dit kantoor doorverwezen. Ik werd vriendelijk begroet door het personeel en voelde me direct welkom. Voor mij was het vooral belangrijk om een vastgoedkantoor te vinden dat me ook aansprak en een goed gevoel gaf.

Verder vond ik het belangrijk dat het kantoor aandacht schenkt aan sociale media en een duidelijke website, wat hier zeker het geval is. De website is makkelijk te hanteren en zeer overzichtelijk. Ook de sociale media heeft dezelfde overzichtelijkheid overgenomen.

Ondertussen zitten mijn eerste paar weken er op en heb ik reeds heel wat bijgeleerd. Zo ging ik al mee naar enkele plaatsbezoeken samen met de andere collega’s, volgde ik al enkele keren mee bij het opstellen van een compromis en keek ik mee bij een paar waardebepalingen.

Zelf kon ik ook al enkele taken zelfstandig uitvoeren. Ik mocht een etalagefiche opmaken en enkele afspraken telefonisch inplannen. Verder heb ik ook al enkele stappen uit het proces van een verhuur mogen doorlopen. Zo ging ik de foto’s nemen die later op de site komen, zette ik een “TE HUUR” bord ter plaatse, publiceerde ik de woning online en gaf ik enkele van de rondleidingen in dit pand.


Terugkijkend op de eerste weken ben ik aangenaam verrast. Voor ik aan deze stage begon, verwachtte ik een afwisselende job en die heb ik zeker gekregen. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende weken veel bij te leren.

Tot snel, bij ons op kantoor!

Yasmine Lonneville  

Gratis schatting