Mijn ervaring als BIV stagiair bij Smolders Vastgoed

Mijn ervaring als BIV stagiair bij Smolders Vastgoed

Hallo! Wat fijn om jou hier tegen te komen. Ik ben Laure, BIV-stagiaire bij Smolders Vastgoed. In november ben ik, met de nodige zenuwen, aan mijn avontuur begonnen. Al vanaf dag één werd ik met open armen ontvangen door mijn collega’s Lies, Stijn en Mathias en was het duidelijk dat die zenuwen voor niets nodig waren. Kort gezegd maak ik deel uit van een TOP team! In deze blogpost vertel ik jou meer over mijn ervaring als BIV-stagiaire. 

De opleiding vastgoedmakelaardij die ik volgde aan HOGENT is vooral theoretisch gericht. Tijdens mijn stage vormt deze theorie voor mij een goede basis om te kunnen starten. Ondanks mijn voorkennis leer ik toch nog het meeste bij in werkelijkheid. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met bepaalde casussen die je telkens op een andere manier moet benaderen. Dit leer je deels tijdens de opleiding maar de ervaring doe je op in de praktijk. De combinatie van theorie en praktijk stoomt mij dus volledig klaar voor het echte werk.

Voor mij persoonlijk is de variatie binnen dit vak het leukste. Om te beginnen is geen enkele dag hetzelfde en dat maakt het net zo spannend. Want wie weet wat er je vandaag te wachten staat? Verder heb je enerzijds de administratieve taken zoals het behandelen van inkomende mails of telefoontjes, het opmaken van huurovereenkomsten of compromissen, het registreren van de huurovereenkomsten, de nodige documenten aanvragen bij de juiste instantie, enz.

Aan de andere kant staat het contact met de klanten. Binnen Smolders Vastgoed wordt er belang gehecht aan transparante communicatie. Ik vind het belangrijk dat onze klanten weten welke acties wij ondernemen voor hun vastgoed en wat de stand van zaken is. Op die manier creëer je een band met hen en dat vind ik heel fijn. Je merkt de wederzijdse appreciatie. Ik heb het gevoel dat ik de job van mijn leven heb gevonden!

En wie weet zien we elkaar snel ;)

Tot binnenkort,

Laure

Gratis schatting