Een zomer bij Smolders Vastgoed door de ogen van onze jobstudent Valentine

Een zomer bij Smolders Vastgoed door de ogen van onze jobstudent Valentine

Werken als jobstudente bij Smolders Vastgoed, hoe zit dat precies in elkaar?

Hallo! Mijn naam is Valentine, studente vastgoed op HOGENT. Deze zomer startte ik mijn studentenjob bij Smolders Vastgoed. Mijn avontuur begon op 1 juli en tot op vandaag loopt alles van een leien dakje. Wat ik leuk vind aan deze job is dat elke dag anders is! Alles dat ik tot nu toe leerde tijdens mijn opleiding, wordt hier toegepast in de praktijk. Dit is voor mij een grote uitdaging want mijn studies zijn theoretisch gericht. Deze combinatie stoomt me perfect klaar voor later!


Mijn dagen zijn dus heel divers ingedeeld. Om 9u start mijn werkdag. Taken die regelmatig terugkeren zijn het bijhouden van data. Hierbij krijg ik hulp waar nodig van mijn collega Julie. De database kent dus geen geheimen meer voor mij. Daarnaast neem ik ook geregeld foto’s die aantonen hoe de stand van de werken zijn bij onze nieuwbouwprojecten in portefeuille. Kandidaat-kopers, kopers en eigenaars zijn graag op de hoogte wat betreft de vorderingen van de werken. Op kantoor hechten ze veel belang aan een transparante communicatie naar onze klanten toe en dat is iets waar ik mij volledig in kan terugvinden.

Verder krijg ik ook de kans om geregeld mee te gaan naar een schatting. Daarbij is het de bedoeling dat er beeldmateriaal wordt genomen die mij en de collega’s later helpen bij het opstellen van de waardebepaling. Stilaan leer ik hoe deze waardebepalingen opgemaakt worden. Ik ben ervan overtuig dat mijn voorbereidend werk Lies, Julie & Mathias wat tijd bespaart.

Een andere aspect van mijn takenpakket is mee gaan op huisbezoek. Daar leer ik veel bij over de correcte manier waarop wij als kantoor het huis voorstellen, hoe we omgaan met de kandidaat-kopers etc.

Last but not least leerde ik hoe huurcontracten geregistreerd worden, ging ik flyeren met de collega’s en leerde ik werken met ons programma Fortissimmo. Met deze tool plan ik afspraken, stuur ik bevestigingen, kies ik foto’s voor de website, …. We zitten hier met ander woorden dus nooit stil!


Werken bij Smolders Vastgoed is elke dag een uitdaging aangezien je niet op voorhand weet wat er je die dag allemaal te wachten staat. Daarom zou ik het zo weer opnieuw doen!

Tot volgend jaar,

Valentine.

Wil jij graag jouw woning of appartement verkopen en hou je van een vlotte samenwerking in combinatie met transparante communicatie? Smolders Vastgoed helpt je graag verder!

Gratis schatting