Maldegem, een levendige gemeente met een grote aantrekkingskracht.

Maldegem, een levendige gemeente met een grote aantrekkingskracht.

Maldegem, een levendige gemeente met een grote aantrekkingskracht

Smolders Vastgoed is onlosmakelijk verbonden met Maldegem. Zaakvoerster Lies vertelt in deze blogpost waarom het fijn leven en werken in Maldegem is en wat haar favoriete hotspots van M-town zijn.

Lies, hoe ben je in Maldegem terechtgekomen?

“Ik ben geboren in Sijsele, maar mijn mama is afkomstig van Maldegem en mijn grootouders woonden hier hun hele leven. Tijdens een bezoekje aan mijn oma zag ik onderweg opeens ‘ons huis’ te koop staan, en zo is ons Maldegems avontuur begonnen... Het is nu wel heel toepasselijk dat precies het vastgoed mij naar Maldegem gebracht heeft (lacht).”

Ook jouw kantoor is in Maldegem gevestigd. Was dit een bewuste keuze?

“Ik heb verschillende opties overwogen, maar toen alles concreet werd, lag het voor de hand om te werken waar ik woon. We wonen hier intussen 11 jaar en kennen de buurt enorm goed. We kunnen ook rekenen op een uitgebreid netwerk, wat altijd van pas komt in de vastgoedsector. En daarnaast is het natuurlijk handig om geen uren in het verkeer te verliezen.”

“In Maldegem heb je alles wat je nodig hebt

in een groene omgeving op een boogscheut van de kust.”

Wat zijn voor jou dé troeven van Maldegem?

“In Maldegem vind je alles wat je nodig hebt. Zo is er een groot aanbod aan winkels, van de kleine detailhandel en unieke winkeltjes met een ziel in het centrum, tot de zogenaamde Handelskilometer waar je grote warenhuizen en tal van winkelketens vindt. Er zijn hier ook heel wat lekkere restaurantjes met mooie terrassen. En laat ons ook de prachtige natuur niet vergeten: je kan hier zorgeloos genieten van mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving. Ik ontdek trouwens zelf geregeld nog nieuwe plekjes in eigen gemeente, zalig gewoon!”

Je bent mama van twee dochters: vinden zij ook hun gading in Maldegem?

“Absoluut. Er zijn hier tal van jeugdbewegingen actief en ook op vlak van sport stelt Maldegem niet teleur. Er is een grote sporthal, een zwembad en zowat elke sportdiscipline wordt hier vertegenwoordigd.”

Wat is jouw favoriete vrijetijdsbesteding in Maldegem?

“Vroeger gingen we vaak tennissen, maar intussen zijn we geswitcht naar lopen. Je kan hier zalig in het groen lopen, alle stress ebt meteen weg. Wij zijn ook trouwe klanten bij de Maldegemse horeca (lacht). In de zomer is het dan weer zalig om iets met vrienden te drinken in de verschillende zomerbars, het geeft ons een instant vakantiegevoel in eigen gemeente.”

En wat is jouw ultieme lievelingsplek in Maldegem?

“Zonder twijfel mijn looptoer door het Vossenhol. Kilometerslang fiets- en wandelplezier in een prachtige setting!”

Met andere woorden, in Maldegem is het heerlijk wonen.

“Inderdaad, de dynamiek zit hier goed! We voelden ons ook meteen welkom toen we hier kwamen wonen, er is een hechte gemeenschap. Daarnaast staat Maldegem bol van de leuke initiatieven: er is een goeie drive onder de ondernemers. Het wordt ook almaar drukker in het vastgoed. Steeds meer investeerders vanuit de rand (Sijsele, Moerkerke, Oedelem, Eeklo…) tonen interesse in Maldegem. Ze raken overtuigd van de vele troeven van onze gemeente en investeren in Maldegem om hier uiteindelijk hun oude dag door te brengen.”


Ook over de centrale ligging valt wat te zeggen.

“Zeker! In 15 minuten sta je zowel aan de Belgische als aan de Nederlandse kust. Ook Brugge en Gent liggen op slechts een halfuurtje rijden.”

Lies heeft ons alvast overtuigd! Maar wat vindt de rest van team Smolders van Maldegem?

Mathias: “Ik ben vooral gecharmeerd door de leuke werksfeer tussen de collega’s, maar als ik de toeristische kaart moet trekken, kies ik sowieso voor het mooie Sint-Annapark in het centrum en de leuke evenementen zoals de optredens in het park, de braderie...”
Valentine: “Het park is inderdaad een grote troef, het is de ideale locatie voor een picknick. Maar ook de leuke restaurants kunnen mij bekoren.”
Stijn: “Maldegem ligt pal in de driehoek tussen de kust, Brugge en Gent: die veelzijdige ligging is voor mij het grootste pluspunt!”

Ben je ook gevallen voor de charmes van Maldegem? Smolders Vastgoed gaat graag op zoek naar jouw droomhuis of -appartement in deze gezellige gemeente.

Gratis schatting