Hoe maak je jouw woning verkoopklaar?

Hoe maak je jouw woning verkoopklaar?

Hoe maak je jouw woning verkoopklaar?

De kogel is door de kerk: je gaat binnenkort jouw woning verkopen! Maar hoe maak je jouw huis of appartement zo aantrekkelijk mogelijk voor potentiële kopers? Wij geven je graag enkele gemakkelijke tips & tricks om jouw pand in een handomdraai verkoopklaar te maken!

Wat kan je doen ter voorbereiding van de bezoeken?

Less is more wordt jouw persoonlijke mantra bij de verkoop van jouw woning. Wanneer alle afleidingen tot een minimum herleid zijn, zien geïnteresseerde kopers veel sneller het potentieel van jouw eigendom. De rode draad? Opruimen en ruimte creëren!

#1 Maak je (voor)tuin verkoopproof

De buitenkant van jouw woning – tuin inclusief – is een belangrijke dealbreaker voor eventuele interesse van huizenjagers. Normaal vraagt de tuin van een bewoond huis weinig extra ingrepen om verkoopproof te zijn, maar bij een leegstaande woning kan het gras al snel op enkelhoogte komen en zal onkruid wellicht zegevieren. You never get a second chance to make a first impression, dus:

 • Maai het gras
 • Verwijder het onkruid
 • Richt het terras knus in voor een sfeervolle indruk

#2 Ruim op

Release your inner Marie Kondo en ruim systematisch elke kamer van jouw huis op. Maak van dit opruimmoment gebruik om oude spullen weg te gooien en je kleerkast eens goed uit te mesten, meteen een goede voorbereiding op je nakende verhuis. Zo creëer je meer plaats en zullen je ruimtes groter lijken. Het hoeft niet gezegd dat dit een positief effect heeft op de verkoopprijs.

#3 Verwijder persoonlijke spullen

Potentiële kopers proberen zich tijdens een bezoek steeds in te beelden hoe het voor hen zou zijn om in het huis te wonen. Jij kan ze hierbij helpen door foto’s, (kinder)kunst, decoratie en andere persoonlijke spullen op te bergen. Dit draagt opnieuw bij aan een opgeruimd gevoel en zorgt ervoor dat de kopers niet negatief beïnvloed worden door eventuele decoratie die niet meteen hun stijl is. Bovendien scherm je hiermee ook je privacy af.

#4 Minimalism for the win

Is een kamer behangen met een drukke print? Overweeg dan om deze kamer in het wit te schilderen. Zo zorg je instant voor een neutrale indruk en loop je geen gevaar om potentiële kopers af te schrikken door funky behang. Lichte en neutrale muren hebben ook een positief effect op het ruimtegevoel.

#5 Maak tijd voor kleine herstellingen

Zijn er nog kleine mankementen die je gemakkelijk kan fixen? We raden aan om kleine herstellingswerken zeker nog uit te voeren, want ook kleine gebreken kunnen een argument van de koper zijn om de verkoopprijs te drukken... Wij hebben alvast enkele quick wins opgelijst:

 • Vervang kapotte lampen
 • Repareer lekkende kranen
 • Herstel barsten en gaten in de muur
 • Repareer klemmende deuren en ramen
 • Werk losse tegels en gescheurd behangpapier weg
 • Spuit afgestorven siliconennaden opnieuw

Met deze kleine reparaties verhoog je zonder veel inspanningen de aantrekkingskracht van je woning en geef je minder stof voor harde prijsonderhandelingen. Talking about a win-win situation…Wat doe je best vlak voor een bezoek aan je huis of appartement?

Het is zover, de eerste bezoekers zijn onderweg. Nog een snelle check:

 • Badkamer: zorg dat deze zo leeg mogelijk is. Berg handdoeken, make-up en doucheproducten op voor een rustig en maximaal ruimtegevoel.
 • Keuken: idem! Maak het werkblad leeg, haal die keukenhanddoek van het ovenhandvat en zet kruiden in de kast.
 • Living: verwijder indien mogelijk klein meubilair en ‘tijdelijke’ spullen zoals een kinderpark, luiertafel, speelgoed ... Deze nemen heel wat plaats in en doen de ruimte veel kleiner lijken dan ze werkelijk is. Zet deze spullen eventueel even in de berging of garage.
 • Slaapkamers: maak de bedden netjes op en schud de kussens nog eens extra op.
 • WC: zorg voor een frisse geur en doe de toiletbril naar beneden. It’s all about the details. 😉
 • Trek alle rolluiken op en zwaai de gordijnen Natuurlijk licht straalt rust uit en zorgt ervoor dat jouw huis er nóg beter uitziet.

Met deze tips maak je jouw vastgoed extra aantrekkelijk en wordt een verkoop aan de meest gunstige prijs slechts een kwestie van tijd.

Hulp nodig bij de verkoop van jouw woning? Contacteer ons en samen gaan we op zoek naar de ideale koper voor jouw eigendom.

Gratis schatting