Nieuwe trend: investeren in bouwgrond en garages

Nieuwe trend: investeren in bouwgrond en garages

Nieuwe trend in de vastgoedmarkt: investeren in bouwgrond en garages 

De coronacrisis en de stijgende huizenprijzen hebben er stevig ingehakt. We zagen de vastgoedmarkt de afgelopen jaren sterk evolueren, met nieuwe trends als gevolg. Steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in bouwgrond en garages. In dit blogbericht zoomen we in op wat deze trends betekenen voor de investeerder én koper.

Investeren in de toekomst

De belangrijkste verklaring voor de trend van het investeren in vastgoed om het later te verhuren, is vast en zeker het actuele huizenklimaat. Prijzen schieten de lucht in, waardoor we liever op zeker spelen en ons van een bijkomend inkomen vergewissen. Dit kan door te investeren in bouwgrond of garages. Investeerders beogen hun bouwgrond later met een meerwaarde te verkopen, of gaan alvast van start met de bouwwerken, met opnieuw als doel om aan een meerwaarde te verkopen. Aan een garage heb je als investeerder weinig werk, en er zijn altijd genoeg kandidaten om zo’n ruimte te huren.

Bouwgronden

Niet enkel investeerders, maar ook jonge mensen hebben hun pijlen op bouwgronden gericht. Logisch, als je bedenkt dat we als maatschappij steeds meer aandacht hebben voor ecofriendly wonen. Een huis renoveren brengt heel wat kosten met zich mee. De keuze om zelf een groen en energiezuinig pand op poten te zetten, is dan snel gemaakt. Dit is een duurzame manier van wonen op lange termijn. We merken ook dat kopers meer belang hechten aan een groene omgeving, of een woning met tuin willen kopen. Ook dat is een lesje dat we tijdens de coronacrisis geleerd hebben. 

Ironisch genoeg daalt de prijs van de goedkoopste huizen verder. We willen met z’n allen meer aparte ruimtes om onze home offices in op te richten, waardoor we kleinere, goedkopere woningen links laten liggen.

“Garages en bouwgronden zijn ‘easy money’: je hebt er als investeerder amper werk aan en kan ze later met een meerwaarde verkopen.”


Garages

“Vanwaar de interesse in garáges?”, horen we je denken. Behalve het ‘easy money’-voordeel dat we eerder al aanhaalden, zitten ook de mobiliteitsplannen van onze grootsteden daar voor iets tussen. Per dag betalen voor je parkeerplek kan erg duur uitvallen, en vaak verlies je zeeën van tijd terwijl je naar een geschikt plaatsje zoekt. Wie een garageplek huurt, hoeft zich geen zorgen meer te maken over bovengronds parkeren en hoeft ’s morgens de wekker niet vroeger te zetten om op tijd in te klokken.

Bezint eer ge begint

Blijf voorzichtig als je een woning aankoopt. We laten ons vaak op stang jagen door de hoge prijzen en competitieve markt, maar een weloverwogen keuze blijft altijd beter dan snel-snel een papiertje bij de notaris ondertekenen. Voor de meeste mensen is een woning kopen een levenslange verbintenis, of toch op z’n minst eentje van een aantal jaar tot de lening afbetaald is. Je hebt er als koper dus alle baat bij om je helemaal te kunnen vinden in je woonconcept, al dan niet met renovaties.  

Heb je zelf verhuisplannen en wens je professionele begeleiding? Maak een afspraak bij ons op kantoor, we helpen je met plezier verder!

Gratis schatting