Valkuilen bij het verkopen van jouw woning

Valkuilen bij het verkopen van jouw woning

Als ervaren makelaar hebben we door de jaren heen talloze situaties gezien waarin verkopers onbedoeld hun eigen kansen op een succesvolle verkoop hebben beperkt. In deze blog gaan we dieper in op enkele valkuilen die we vaak tegenkomen bij verkopers die zelf hun vastgoed probeerden te verkopen, vooraleer ze bij ons terechtkwamen.

Wens je toch zelf te verkopen? Blijf dan zeker lezen tot het einde lezen, want daar kan je onze 7 tips terugvinden over hoe je tot een succesvolle verkoop komt.

Gebrek aan objectiviteit

Een veelvoorkomende valkuil is het gebrek aan objectiviteit bij verkopers. Een eigen pand draagt voor veel eigenaren een belangrijke waarde mee, niet enkel een financiële waarde, maar ook een emotionele waarde. Emotionele gehechtheid aan je woning kan leiden tot onrealistische verwachtingen over de financiële waarde ervan. Het is belangrijk om een nuchtere kijk te hebben en de marktomstandigheden serieus te evalueren.

Hierin speelt een correcte waardebepaling een belangrijke rol. Doe beroep op een professioneel uit het werkveld om de juiste waarde van jouw vastgoed te bepalen. De juiste prijszetting is een belangrijke eerste stap wanneer je jouw vastgoed verkoopt.

Onaantrekkelijke presentatie

Een slordige presentatie kan potentiële kopers direct afschrikken. Of het nu gaat om rommelige kamers, onvoldoende onderhoud of persoonlijke voorwerpen die de ruimte domineren, een slechte voorstelling kan de aandacht afleiden van de sterke punten van de woning en kan een potentieel geïnteresseerde afschrikken in plaats van aantrekken.

Wek nieuwsgierigheid op bij jouw kandidaat koper, zorg ervoor dat jouw woning er zo neutraal mogelijk uitziet op foto’s en bij bezoeken. Elementen die een stempel kleven op jouw huis, verplaats je beter (tijdelijk) naar een zolder of berging.

Gebrekkige communicatie

Effectieve communicatie met geïnteresseerde kopers en andere belanghebbenden is van groot belang voor een soepele doorloop van het verkoopproces. Het verwaarlozen van communicatie kan leiden tot verwarring, misverstanden en uiteindelijk tot verlies van potentiële kopers.

Niet enkel tijdens het bezoek is een vlotte communicatie van belang, ook achteraf volg je best de kandidaat op op het juiste moment. Dit kan eventuele twijfels bij een kandidaat koper weghalen of waardevolle feedback opleveren voor jou als verkoper.

Bovenstaande valkuilen zijn slechts enkele voorbeelden die we vaak zien voorkomen wanneer er rechtstreeks contact is tussen koper en verkoper. Het herkennen van deze fouten is een eerste stap naar succesvolle transacties. Wil je meer info over hoe je vlot tot een mooie verkoop kan komen? Neem dan gerust contact met ons team, we helpen je graag verder!

Download hier onze 7-tips voor een vlotte verkoop!

Gratis schatting