Lees onze vastgoedblog

Lees onze vastgoedblog

Verplichte renovatie vanaf 2023: wat houdt het in?

Een woning kopen in 2023? Dan dien je rekening te houden met de nieuwe renovatieplicht, gelukkig kan je rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid bij deze verplichte renovaties.
Lees meer >>

Voorkooprecht: alles wat je moet weten over dit onderwerp

Het recht van voorkoop is een vorm van voorrang bij de aankoop van een onroerend goed, zelf al is er al een overeenkomst met een andere kandidaat-koper.
Lees meer >>

Wat is een rooilijn? Belangrijk om te weten

Een rooilijn is de door de overheid vastgelegde grens tussen het openbaar domein (de weg) en de aangrenzende private gronden. Wij geven graag meer inzicht in het begrip 'rooilijn'.
Lees meer >>

Dakisolatienorm ingaande vanaf 1 januari 2021

Sinds 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, appartement of studio voldoen aan de dakisolatienorm. Met welke regels moet je vanaf nu rekening houden?
Lees meer >>

Verandering bij aankoopkosten van vastgoed in 2022

Voor jonge koppels is het moeilijk om een eerste eigen woning te kopen, maar daar komt verandering in. Vanaf dit jaar zijn er een aantal nieuwe regels.
Lees meer >>

Hoe verloopt de oplevering van nieuwbouw in de praktijk?

De grote dag is aangebroken: het is tijd voor de oplevering van je nieuwbouwwoning of -appartement. Waaraan mag je je verwachten en waar hou je best rekennig mee?
Lees meer >>

MIS GEEN ENKEL NIEUWTJE

Krijg vastgoednieuws rechtreeks in je mailbox

Dit moet je weten over de nieuwe totaalrenovatiebonus

Voor je renovatiewerken start, is het nuttig te weten welke fiscale voordelen er zijn. In 2021 paste de Vlaamse overheid de premies voor renovatie lichtjes aan. Bekijk ze hier.
Lees meer >>
Gratis schatting