Lees onze vastgoedblog

Lees onze vastgoedblog

Hoe word je belast op huurinkomsten? Ontdek het hier!

Een eigendom om te verhuren is een slimme investering. Maandelijkse huurinkomsten en een toekomstige meerwaarde bij verkoop! Maar op huurinkomsten moet je ook belastingen betalen.
Lees meer >>

Mag de verhuurder de huurprijs verhogen?

Als je een onroerend goed huurt, ligt de huurprijs vast in het huurcontract en kan die in principe niet meer gewijzigd worden, behalve in 3 gevallen.
Lees meer >>

Het conformiteitsattest: de voordelen en voorwaarden

Als je een woning/appartement verhuurt, dan moet die aan bepaalde normen voldoen. Het conformiteitsattest bewijst dat je ruimte aan alle kwaliteitsnormen voldoet.
Lees meer >>

Komt het einde van jouw huur dichtbij? Volg deze checklist

Wij hebben voor jullie een handige checklist opgesteld van zaken die je moet doen en zeker niet mag vergeten als je verhuist uit je huurpand.
Lees meer >>

Mag je als huurder wel of niet een huisdier houden?

De meesten onder ons dromen van huisje, tuintje, boompje en ja ook diertje. Maar mag je als huurder daar ook van dromen? Is het toegelaten om een ​​hond of kat te houden op een appartement?
Lees meer >>

Met welke verplichtingen moet je als huurder rekening houden?

Als huurder vraag je je waarschijnlijk af welke verplichtingen je hebt? Voor welke zaken staat de verhuurder in? Goeie afspraken maken goeie vrienden dus lichten we in deze blog de belangrijkste zaken toe!
Lees meer >>

MIS GEEN ENKEL NIEUWTJE

Krijg vastgoednieuws rechtreeks in je mailbox

Een woning of magazijn verhuren: wat zijn de grootste verschillen?

Er is een groot verschil tussen de verhuur van een woning en een magazijn en tussen de verhuur voor privégebruik en professioneel gebruik. Ontdek in deze blog de belangrijkste verschillen.
Lees meer >>

Verhuren in 2020? Hieraan moet jouw woning voldoen

Dit jaar werden er door de Vlaamse Overheid enkele verplichtingen opgelegd waaraan jouw woning moet voldoen als je deze wilt verhuren.
Lees meer >>

De belangrijkste wijzigingen van de nieuwe huurwet op een rij

Vanaf 1 januari 2019 is het nieuwe huurdecreet in werking getreden, voor de huurovereenkomsten voor een hoofdverblijfplaats of studentenhuur die na 1/01/19 ondertekend werden.
Lees meer >>
Gratis schatting